Relatietherapie Hilversum

Kunnen jullie wel wat hulp gebruiken om jullie relatie weer op de rit te zetten? Weet dat jullie hier niet alleen in staan. In veel relaties komen problemen voor. Bij het aangaan van een relatie komen twee persoonlijkheden samen. Ieder met eigen wensen en verlangens en dat kan soms lastig zijn. Merken jullie dat er vaker ruzie of onvrede is? Ik kan jullie helpen om jullie relatieproblemen in kaart te brengen bij Relatietherapie Hilversum en jou en je partner voorzien van inzicht en handvatten.

Frisse blik

De negatieve elementen in jullie relatie worden door jullie beiden ervaren. Daar ligt ook direct de uitdaging. Want hoe zorg je dat de verbondenheid tussen jullie niet nog verder op losse schroeven komt te staan? Relatietherapie Hilversum kijkt met een frisse blik naar de manier waarop jij en je partner met elkaar omgaan. Als relatietherapeut herken ik negatieve patronen en ik kan jullie helpen deze ook te gaan zien, maar vooral ook te doorbreken.

Vertrouwen

Vertrouwen is nodig om beiden gelukkig te kunnen zijn in een liefdesrelatie. Wat ook de reden is van de problemen, er moet over gesproken worden om het vertrouwen in elkaar terug te vinden. Dit zal niet zonder slag of stoot gaan, maar dat hoeft ook niet. Het is belangrijk dat jullie beiden echt kunnen benoemen waar je tegenaan loopt. Pas als de kern van het probleem open en bloot op tafel ligt, kan worden gestart met het zoeken naar de oplossing.

Niet iedere partner heeft dezelfde dingen nodig in een relatie. Wel is het nodig dat je van elkaar weet wat de verwachtingen zijn. Weer nader tot elkaar komen, is echt mogelijk. Hiervoor wordt wel van jullie tweeën de nodige openheid en inzet verwacht.

Luisteren naar elkaar

Goed naar elkaar luisteren, zonder een oordeel te geven, is nodig om in te zien hoe de problemen binnen jullie relatie zijn ontstaan. Hierbij kan hulp van Relatietherapie Hilversum het nodige verschil maken. Misschien komen er pijnlijke zaken naar boven die kwetsend zijn. Door de zure appel heen bijten, is onmisbaar om de problemen echt op te lossen. Jullie zijn niet voor niets een relatie aangegaan. Het gevoel van die beginperiode weer kunnen ervaren, kan enorm helpen.

Hoe werkt relatietherapie?

We beginnen met een telefonisch gesprek waarin kennismaken met elkaar. In dit gesprek vertel ik jullie hoe ik de therapie met jullie tweeën wil gaan vormgeven. Jullie bijdrage in dit gesprek is erg belangrijk. Als we elkaar voor het eerst echt zien, gaan we bepalen hoe de eerste stappen worden gezet. Snel tot de kern komen, vind ik belangrijk. Hoe eerder we weten waar het knelpunt ligt, hoe sneller jullie stappen kunnen zetten. Na vier tot acht sessies kunnen jullie dan zelf verder. Willen jullie een afspraak in het weekend of in de avonduren, dan is dat zeker mogelijk.

Individuele sessies

Naast de gezamenlijke sessies maak ik ook gebruik van een-op-een-sessies. Dit biedt jou en je partner de mogelijkheid om alles kenbaar te maken, zonder de angst te voelen dat je de ander hiermee kwetst. Wat uit deze sessie voortkomt kan in de gezamenlijke sessies weer ter sprake worden gebracht, als dat nodig is.

Samenwerking vrouwelijke coach

Voor het begrip van de problematiek kan het wenselijk zijn dat er een relatiecoach van hetzelfde geslacht aanwezig is. Ik werk samen met een vrouwelijke coach om jullie dit te kunnen bieden. Op deze manier is er voor jullie beiden een coach die precies begrijpt hoe je bepaalde zaken beleeft.

Maak een afspraak bij mij
Heb je nog vragen of wil je weten of ik jullie kan helpen? Vul dan mijn contactformulier in.